Back to All Events

Lysets sorte arv - Gruppeutstilling // Galleri Albin Upp


  • Adresse og sted for utstillingen: Galleri Albin Upp 43 Briskebyveien Oslo, Oslo, 0259 Norway (map)
GRUPPEUTSTILLING
23.APRIL - 4.MAI 2025
Åpning 23.april kl. 18- 20
Åpningstider: Tirsdag - fredag kl. 12-17. Lørdag - søndag kl. 12-16



Velkommen til kunstutstilling! 7 av kunstnerne i Prikkart stiller ut hos Galleri Albin Upp på Briskeby 22. april - 4. mai 2025.

Lysets sorte arv

Lys og skygge. Det gode og det onde.
De er hverandres ekko, hverandres speil, hverandres siste pust.
Skyggen hvisker – lyset svarer.
7 kunstnere fra Prikkart tolker temaet «Skygger og lys: Spenningen og kampen mellom det lyse og det mørke. Det gode og det onde», på hver sin unike måte. Kom innom Galleri Albin Upp på Briskeby fra 22. april og opplev kunsten på nært hold.

Cathy Mevik

Cathy Mevik jobber ekspressivt og hennes unike fargerike malerier er sterkt påvirket hennes egen følelsesliv og av hvordan fortiden hennes har formet henne. Cathy Mevik er opptatt av å formidle hvordan følelser legger farge og tekstur til opplevelsene våre enten de er gode eller dårlige.

Line Gammelsæter

Line henter inspirasjon fra både natur, dyr og stemninger fra menneskets indre landskap. Hun maler ofte intuitivt, og uttrykket kan variere fra det figurative til det abstrakte. Hav, himmel, og fjell er ofte representert i maleriene.

Lukaz Kacprzyk

Lukaz Kacprzyk er en billedkunstner som liker å eksperimentere med kunstmateriell og de kunstneriske uttrykksformer. Dette kommer til syne i hans kunstverk som består av olje- og akrylmalerier med elementer av bl.a. slagmetall, bladgull, tusj og detaljer malt ved bruk av sjablonger. Lukaz sin egen kunststil kaller han for «symbolsk naivisme».

Nina Enger

Nina Enger har vært engasjert i kunstneriske aktiviteter siden tidlig på 90-tallet, og har deltatt i flere lokale og internasjonale utstillinger. Inspirasjonen hentes fra det indre landskapet hvor stemninger og følelser er drivkraften. Maleriene til Nina Enger varierer derfor i sitt uttrykk. Noen ganger intense og fargerike med sterke kontraster, og andre ganger rolige og duse med svake kontraster. Når det indre gjenspeiles i det ytre, er prosessen komplett. Et maleri er ferdig.

Olga Aliferovich

Den kunstneriske stilen til Olga Aliferovich er dypt forankret i surrealismen, hvor hun utforsker og formidler komplekse temaer, følelser og egne erfaringer. Hun trekker inspirasjonen fra personlige opplevelser og globale temaer som krig, kvinner og kvinners rettigheter, brudd på menneskerettigheter og menneskelige lidelser. Målet hennes er å vekke betrakterens følelser og skape en dialog rundt disse viktige temaene. Hun bruker sterke farger for å forsterke inntrykk.

Tonje Rebecca Rosenberg

Tonje Rebecca Rosenberg er en kunstner som er interessert i å utforske kontraster og finne balanse i motsetninger. Hun lar seg inspirere av naturen og naturlige materialer som stein, edelstener, marmor, tre, lin og ulike organiske former. Hun fascineres av skiftene og endringene i årstidene og livet, samt spenningen mellom lys og skygge. Maleriene hennes er inspirert av både nordisk design og områdene rundt Middelhavet.

Veronika Varga

Veronika Varga har en unik strek med geometriske former og med en teknikk som kan minne om typisk Art Deco spraydekor. De vinklede sporingslinjene og bruk av rette linjer i maleriene hennes er tydelige uttrykk for kubismen og hennes kjærlighet for geometrisk kunst. Veronikas mål er å skape harmoni mellom naturens myke linjer og ingeniørpresisjonen. Samtidig ser hun det som en kontinuerlig utfordring å innføre mykhet i vinklene ved hjelp av farger, former og lidenskap i mine kunstverk.

 

Kort om Prikkart

Prikkart er et medlemsbasert kunstgalleri på nett, drevet av kunstnerne selv. 

Vi har en plattform hvor kunstnerne publiserer egen kunst, og blant annet har tilgang på nyttige artikler og medlemsfordeler.

Hvert år arrangerer vi minst to ustillinger i samarbeid med andre aktører eller som pop-up i Oslo.


GALLERI ALBIN UPP

Det Gule Huset - En kulturinstitusjon

Det gule huset på hjørnet av Briskebyveien og Holtegaten i Oslo har en historie som går tilbake til tidlig 1800-tall. Den gangen var stedet et småbruk under Lille Frogner Gård. I 1824 ble eiendommen løsrevet fra hovedbølet og fikk eget gårds- og bruksnummer, og opp gjennom årene har huset med sin lille hage, vært bolig for håndverkere og arbeidsfolk. Boligflaten var liten, men i perioder rommet den faktisk to familier. Kvartalet med sine trehus ble revet på 1970-tallet, men Briskebyveien 42 ble liggende da det på den tid var mulig å takke nei til ekspropriering. Myndighetene ble etter hvert oppmerksomme på verdien av å beholde en del gammel bebyggelse, og huset kom på byantikvarens ”gule liste” som verneverdig. En reminisens av det gamle arbeidermiljø på Briskeby.

Gamle Dager på Briskeby

Galleriets navn ”Albin Upp” stammer fra en person som lød samme navn. Han kom fra Sverige rundt forrige århundreskifte og drev sin kull- og vedhandel i huset ved siden av nummer 42. Albin Upp var en kjent personlighet i strøket, og leverte sine varer med hest og vogn til folk langt utover nabolaget. Strøkets barn syntes nok han var litt skummel, mørk og sterk i blikket, med en krok til hånd. Den hadde han kappet av som ung mann. Under arbeid fortelles det.

Galleri og Kunstkafe - dagens Galleri Albin Upp

Huset fikk ny eier i 1980. Og etter mye om og men ble det innvilget bruksendring fra bolighus til næringsvirksomhet. Betingelsen var at huset skulle brukes til noe miljøskapende og inkluderende. I september 1982 så «Albin Upp Galleri og Kunstkafe» dagens lys i Briskebyveien 42. Huset i sin karakteristiske stil har etterhvert blitt et landemerke i bydelen. Til glede og lyst for folk langt utover Briskebys grenser

 
Earlier Event: April 26
Standing Here To See
Later Event: April 26
Ragnhild Monsen soloutstilling